StiefouderCoaching

Voor harmonie in je nieuwe gezin

Voordat je vader of moeder wordt, heb je ruimschoots de kans om je voor te bereiden. Stiefouder daarentegen ben je vaak ineens. Het is dan ook heel normaal dat je niet goed weet hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan. Gevoelens als boosheid, je buitengesloten voelen, of geen band voelen met je stiefkind komen vaak voor. Maar ook ruzie met je partner, omdat die het altijd voor zijn of haar kinderen opneemt, of omdat deze anders denkt over de opvoeding, zijn veelvoorkomende struikelblokken in stiefgezinnen. Om nog maar te zwijgen over een bemoeizuchtige ex-partner. Geen wonder dat een minderheid (40%) van de samengestelde gezinnen maar bij elkaar blijft….

Wat kan ik voor je doen?

Samengestelde gezinnen coach en begeleid ik via STIEFenCO; een landelijke samenwerking van professionals gespecialiseerd in de problematiek van het samengesteld gezin. Mijn begeleiding is kortdurend en doelgericht. Individueel of samen met je huidige partner gaan we op zoek naar de specifieke valkuilen in jullie samengesteld gezin en kijken wat er nodig is om er wél een succes van te maken. Ik maak hierbij o.a. gebruik van Het Stiefplan, een bewezen methodiek die ouders van stiefgezinnen helpt bij het op orde krijgen van hun nieuwe gezin, zowel emotioneel als praktisch.

Een Stiefplan-traject levert het volgende op:

  • een stevigere relatie van de (stief-)ouders
  • inzicht in de dynamiek van jouw samengesteld gezin en hoe je die kunt beïnvloeden
  • bewustwording van je rol als (stief-)ouder
  • heldere afspraken waar je altijd op terug kunt vallen
  • inzicht waar de kansen tot succes en de valkuilen liggen
  • meer begrip, erkenning en respect voor ieders plek binnen het gezin
  • meer rust en harmonie in jullie gezin
Hoe werkt het?

Een Stiefplan-traject neemt doorgaans vijf sessies in beslag met een interval van twee à drie weken. Tussen de sessies door maken jullie thuis een aantal opdrachten. Alle relevante onderwerpen komen aan bod: opvoedstijlen, cultuurverschillen, gezinstradities, bloedband en stiefband, omgaan met loyaliteitsproblemen, tijd voor elkaar, de rol van de stiefouder enz. Aan het einde van de sessies hebben jullie een helder plan van aanpak (het Stiefplan) inclusief duidelijke afspraken. Daarbij wordt rekening gehouden met een ouderschapsplan of convenant dat opgesteld is tijdens een scheiding.

Los en/of in combinatie met een Stiefplan-traject coach ik ook individuele stiefmoeders of stiefvaders. In één-op-één gesprekken gaan we aan de slag met jouw uitdagingen binnen het stiefgezin en werken we aan een goed evenwicht in jouw stiefouderrol.

Wat kost het?

Een oriënterend gesprek van 45 minuten is gratis en vrijblijvend. Na dit kennismakingsgesprek is het tarief € 550,- (exclusief btw) voor het Stiefplan-traject. Dit is inclusief 5 sessies, het boek ‘Hoe maak ik een succes van mijn nieuwe gezin’, voorbereiding en uitwerking van de gesprekken. Een sessie duurt 1 à 1,5 uur.

Losse gesprekken kosten € 90 per uur (exclusief btw).

Kennismaken?

Wil je meer weten over StiefouderCoaching? Een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend oriënterend gesprek? Neem dan contact op.

Lees hier enkele ervaringen van anderen. Wist je al dat ik ook workshops geef?

Privacy | Disclaimer | © Glundercoaching